Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är en grupp lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag med 250 års historia. Hos oss är beslutsvägarna korta, utvecklingstakten hög och möjligheterna att påverka stora. Vår vision är att ge hela Sverige trygghet i vardagen och mod att investera i en hållbar framtid. Det gör vi genom att förstå kundernas vardag, tänka nytt, vara nära och finnas till för våra kunder när de behöver oss. Och det uppskattas. För tredje året i rad har vi branschens nöjdaste kunder i flera kategorier enligt Svenskt Kvalitetsindex och vår Mäklardisk har fått utmärkelser för bland annat bästa service. Vårt engagemang i lokalsamhället är stort och vi stöttar föreningar, kulturevenemang och skadeförebyggande insatser över hela landet.

Utredningsenheten består idag av fem personer och ansvarar för utredningar i hela Sverige. Nu behöver vi förstärkning och söker därför efter en utredningsinspektör. Placering kommer att vara på kontoret i Kalmar eller Lund. 

Beskrivning av tjänsten
Som utredningsinspektör hos oss kommer du arbeta med att utreda oklara försäkringsfall i alla typer av skador för hela Dinagruppen. Du kommer att samordna inkomna ärenden i vårt bedrägeriverktyg DBS och utbilda andra medarbetare i organisationen inom bedrägeriområdet. I arbetet ingår det även att skriva strukturerad dokumentation i form av rapporter och granska protokoll.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning från Polishögskolan eller annan likvärdig utbildning. Du har tidigare arbetat inom utredning och har minst 5 års erfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetat med utredning inom försäkringsbranschen och är van med att utreda oklara försäkringsfall. Du har en mycket god analytisk förmåga och är duktig på att skapa goda relationer i ditt arbete. Resor förekommer i tjänsten så körkort är ett krav.

Vem du är
Du har en god analytisk förmåga. Du drivs av komplexa och svåra frågor. Du är både noggrann och strukturerad i ditt arbete. Du är serviceorienterad och förtroendeingivande. Du lyhörd och har lätt att samverka med andra. Du är en lagspelare som är öppen för förändring och utveckling.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Peter Sundman, Utredningschef, på telefon 070-3613029. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-5180 38 27.

Välkommen med din ansökan
Eftersom vi jobbar med ett löpande urval får du gärna skicka in din ansökan så snart som möjligt, men senast den 17 april. Använd ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår organisation.

Om Dina Försäkring AB
Dina Försäkring AB är en serviceorganisation och ett försäkringsbolag som ägs av Dina Försäkringars fem lokala bolag. Här bedrivs gemensamt utvecklingsarbete, IT-drift, analys, marknadsföring och annan typ av service för och i samarbete med hela bolagsgruppen. Du hittar de flesta av oss på servicebolaget i våra fräscha lokaler på Skeppsbron 2 i Stockholm. I alla fall de dagar vi inte arbetar hemifrån eller på något annat av våra kontor runtom i Sverige.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kalmar eller Lund
Län Kalmar län
Land Sverige
Referensnummer 2023/17
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb