Dina Försäkring AB, Utveckling & IT

Häng med på vår förändringsresa och sök rollen som Informationssäkerhetsspecialist på Dina Försäkringar i Stockholm!

Med ditt engagemang och erfarenhet inom informations- och cybersäkerhet får du chansen att vara med och skapa trygghet i vardagen för våra Kunder! 

Dina Försäkringar
Dina Försäkringar är en grupp lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag med 250 års historia. Hos oss är beslutsvägarna korta, utvecklingstakten hög och möjligheterna att påverka stora. Vår vision är att ge hela Sverige trygghet i vardagen och mod att investera i en hållbar framtid. Det gör vi genom att förstå kundernas vardag, tänka nytt, vara nära och finnas till för våra kunder när de behöver oss. Och det uppskattas. För fjärde året i rad har vi branschens nöjdaste privatkunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och vår Mäklardisk har fått utmärkelser för bland annat bästa service. Vårt engagemang i lokalsamhället är stort och vi stöttar föreningar, kulturevenemang och skadeförebyggande insatser över hela landet.

Dina Försäkringar är inne i en stark tillväxtfas och vi har många spännande satsningar på gång. Här blir du en viktig del i att vi når våra mål, skördar nya fram-gångar och sätter Dina Försäkringar ännu tydligare på kartan. Välkommen att bli en i Dina-familjen, ha roliga och meningsfulla arbetsdagar samt känna att du bidrar till att skapa trygghet i vardagen för våra kunder!

Om rollen
Som Informationssäkerhetsspecialist hos Dina Försäkringar kommer du att rapportera till Monica Kjellman, Chef för Enhetsstöd, samt vara en del av vårt dedikerade team för informationssäkerhet. 

I rollen ska du bl.a. arbeta med att:

 • Hantera informationsklassning, kravställning vid upphandling och uppföljning av leverantörer.
 • Utveckla och driva operativ riskhantering vilket inkluderar att medverka i och att hålla i riskanalyser
 • Delta i upphandlingar samt utvecklingsarbete inom informations- och cybersäkerhet.
 • Utforma och utveckla styrdokument med tillhörande stödjande dokument.
 • Verka för ett ökat informationssäkerhetsmedvetande, exempelvis genom rådgivning och utbildning.
 • Delta i interna nätverk inom ramen för informationssäkerhetsarbetet.

Vem du är

Vi letar efter en analytisk och självgående person med stark kommunikationsförmåga som trivs med att skapa starka relationer. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av arbete inom informations- och cybersäkerhet, inklusive risk- och kontinuitetshantering och har kunskap om etablerade standarder inom området. Vi ser att du drivs av att bedriva ett lösningsorienterat informationssäkerhetsarbete. Om du dessutom har erfarenhet från bank- och/eller försäkringsbranschen är det en fördel.

Vi erbjuder dig

 • Att vara en del av en stark och tydlig vision - Var med och driv framtidens informations- och cybersäkerhet inom försäkringsbranschen.
 • Att ha en värderingsstyrd arbetsgivare - Vi värnar om våra värderingar, och skapar en inkluderande och trivsam arbetsmiljö.
 • Att få möjligheten att arbeta med spännande satsningar och vara med och forma framtidens säkerhetslösningar.
 • Bli en del av ett team av specialister inom säkerhet och få möjlighet att lära och utvecklas tillsammans.
 • En arbetsplats som värnar om en bra balans mellan arbete och fritid.

Välkommen med din ansökan!
Eftersom vi jobbar med ett löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt, men absolut senast den 26 maj. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår organisation.

Har du några frågor om rollen kan du kontakta Monica Kjellman, Chef Enhetsstöd, via e-post: monica.kjellman@dina.se. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-518 038 27.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/36
Publicerat 2024-05-06
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb